Kawa dla koneserów – Arcaffe

0
67
kawa

Dobra kawa to podstawa poranka dla wielu osób. Mocny, aromatyczny i gorący płyn pobudza, dodaje energii i jest bogatym źródłem przeciwutleniaczy. Kawę można pić o różnej porze dnia, w towarzystwie, samodzielnie, do deseru lub do śniadania. Najważniejsze to wybierać wysokiej jakości produkty, które cechują się intensywnym aromatem i wspaniałym smakiem. Taką kawą jest właśnie Arcaffe.

Marka Arcaffe, czyli jak to się zaczęło?

Marka Arcaffe to włoska kawa, która swój początek zawdzięcza przybyciu do włoskiego miasta Livorno mieszkańca Szwajcarii. Pierwsza mieszanka kawy tej marki powstała już w połowie XX wieku. Wysoka jakość oraz tradycyjny sposób palenia ziaren kawy to coś, co wyróżnią kawę Arcaffe. Produkty doceniane są na całym świecie przez koneserów kawy. Tę wartościową kawę można wypić nie tylko we Włoszech, ale również w innych krajach europejskich. Produkty charakteryzują się starannie dobranymi odmianami kawy. Producent często łączy ze sobą arabikę oraz robustę. Dzięki temu kawa jest odpowiednio mocna oraz aromatyczna.

Od aromatycznej arabiki po intensywną robustę

Arabika to delikatna kawa o dość niskiej zawartości kofeiny, ma często orzechowy lub karmelowy posmak, można pić ją nawet wieczorami. Robusta pochodzi z ziaren kawowca, które cechują się wyższą zawartością pobudzającej kofeiny, ma intensywny smak oraz ciemny kolor. Robusta idealnie pobudza, dodaje energii. Kawa ma nieco kwaśniejszy posmak, co sprawia, że jest uważana za napój wytrawny. Niektóre topowe kawy Arcaffe stanowią harmonijną mieszankę robusty z arabiką. Dzięki temu napój jest jednocześnie aromatyczny, mocny i ma przyjemny aromat, takie połączenie jest wizytówką marki i sprawdza się znakomicie.

Kawa do zadań specjalnych

Produkty Arcaffe to kawy, które można przygotować w sposób tradycyjny — zalewając zmielone ziarna kawowca wodą, lub używając kawiarki albo ekspresu ciśnieniowego do kawy. Arabiki są doskonałymi kawami do przyrządzania w formie deseru z dodatkiem bitej śmietanki lub lodów. To również idealna kawa do picia na zimno, z mlekiem. Robusta sprawdzi się jako kawa wypijana o poranku lub w porze obiadowej. Starannie wyselekcjonowane ziarna pochodzą z upraw z różnych zakątków świata. Pochodzenie oraz uprawa kawy wpływa na jej smak, ale ważny jest również sposób przyrządzania kawy oraz jakość wody. Arcaffe pochodzi z certyfikowanych palarni, gdzie wybiera się jedynie najlepszej jakości ziarna. Kawa po otworzeniu jest świeża i ma charakterystyczny, przyjemny oraz intensywny zapach, co świadczy o jej wysokiej jakości.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here